Rolovana baklava

Sastojci


1 kg
tankih kora za gibanicu
800 g
mlevenih oraha

300 g
šećera
250 g
putera
10 kašika
ulja

Šerbet:

1 kg
šećera
900 ml
vode
2
vanil šećera



Priprema


Orahe i šećer pomešati. Puter otopiti na laganoj vatri, pa u to dodati ulje. Za rolanje jedne rolnice baklave treba 5 kora. Prvu i drugu koru premazati puterom pa preko staviti treću koru, posuti orasima i tako uraditi i sa preostale dve kore. Uviti čvrsto u rolat  i tako raditi dok ima kora i oraha. Napravljene rolnice stavljati u tepsiju koju smo pomastili puterom. Pa svaku rolnicu namazati puterom. Nepečene rolnice iseći i staviti da se peče na 180*C, oko 50 minuta.
Za preliv- šerbe: Šećer, vodu i vanil-šećer staviti u šerpu i zagrejati da prokuva. Kad provri sniziti temperaturu i pustiti da vri 15 minuta. Prohladjene rolnice preliti hladnim šerbetom. Prijatno!
1 kg
šećera
900 ml
vode
2
vanil šećera




Nema komentara: