Njemačke palačinke


Sastojci:
  • 4 jaja
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 62 ml mlijeka
  • 70 g brašna
  • 20 g rastopljenog margarina


Priprema :

Uključite pećnicu na 200 stepeni C, da se zagrijava. U međuvremenu, mikserom dobro izmiksajte jaja sa šećerom, vanilin šećerom i soli. U tu smjesu dodajte mlijeko i lagano miksajte pa zatim dodajte dvije kašike rastopljenog margarina. Izmješajte pa potom, dodajte brašno i sve sjedinite. Namažite kalup u kojem ćete peći palačinke ,možete peći u manjim kalupima, obavezno dobro namazati lim u kojem pečete. Istresite smjesu i stavite u pećnicu. Peći na 200 stepeni C - 20 minuta i ne otvarati pećnicu.
Serviranje i dekoracija:
Pospite šećerom, poslužite uz neko voće, neki Vama omiljeni sirup ili marmeladu.
Izvor : Coolinarika

Nema komentara: