- 1 pakovanje čokoladnih krekera ili neki suhi keksići po Vašoj želji
- 230 grama krem sira
- 250 ml. kikiriki maslaca
- 120 g. sitnog šećera
- Mala kašikica čistog vanilinog ekstrakta
- 230 ml. tučenog vrhnja
- šlag, čokoladni sirup, komadići čokolade
Priprema:
Električnim mikserom izmiksajte šećer i krem sir dok ne dobijete glatku homogenu masu. U tu smjesu dodajte ekstrakt vanilije i kikiriki maslac te ponovo izmiksajte. Takvu smjesu istresite na već izdrobljene čokoladne krekere u tepsiji. Držite u hladnjaku barem četiri sata (ako niste u žurbi). Dekorišite sa šlagom, čokoladnim sirupom te komadićima čokolade (čokoladu možete naribati pa posuti.) Desert gotov za svega 10-tak minuta, odličan u prilikama kada vam dođu nenajavljeni gosti. U svakom slučaju vrijedan pažnje zbog svoje jednostavnosti i ukusa.
Nema komentara:
Objavi komentar