Sastojci
- 3 šalice slatkog vrhnja
- 1/2 žličice cimeta
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 šalice Nutelle (ili nekog sličnog namaza)
- 15 graham keksa (keksi sa žitaricama), petit beurre ili oreo
- svježe jagode (po želji)
Priprema
1. U posudi za miksanje izmiješajte vrhnje šećer i vaniliju te sve zajedno dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu (homogenu) kremastu smjesu ( 3 do 4 minute).2. U smjesu dodajte Nutellu te je kuhačom polako i lagano umješajte dok se u potpunosti ne poveže sa smjesom.
3. U kalup poredajte kekse tako da pokriju cijelo dno kalupa, ako je potrebno odlomite komadiće da popunite sitne praznine.
4. Na kekse nanesite kremu u debljem sloju i ravnomjerno je rasporedite po čitavom kalupu.
5. Na kremu posložite još jedan sloj keksa te ih ponovno prekrijte kremom.
6. Posudu prekrijte folijom i spremite u hladnjak preko noći.
7. Kolač razrežite na kocke (četvrtasti kalup) ili trokute (okrugli kalup) i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar