Tijesto
- 1 kg mekog brašna
- 2 kašike ulja
- 1 kašika soli
- 2 kašike šećera
- 1 jogurt
- 2 jaja
- 0,5 l mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 1 kvasac ( suhi ili svjezi )
Za punjenje
- ketchup
- ajvar
- salama
- sudzuk
- zdenka sir
- tvrdi sir
- šampinjoni
1. Malo mlijeka , šećer i kvasac izmiješati
2. U brašno staviti sve namirnice za tijesto i izmiješani kvasac i rukom dobro izraditi dok ne dobijemo glatko tijesto.
3. Ostaviti ga dva sata u hladnjaku, za to vrijeme narendati salamu i sir a ostale sastojke tanko narezati…
2. U brašno staviti sve namirnice za tijesto i izmiješani kvasac i rukom dobro izraditi dok ne dobijemo glatko tijesto.
3. Ostaviti ga dva sata u hladnjaku, za to vrijeme narendati salamu i sir a ostale sastojke tanko narezati…
4. Razvaljati tijesto ( da bude malo duguljasto ) tako da kad se preklopi bude veličine tave u kojoj ćete peći picolinu.
5. Premazati ketchupom i ajvarom tako da krajevi tijesta ostanu suhi.
6. Na jednu polovinu picoline narendati salamu i poredati sudžuk, šampinjone, zdenku i na kraju naribati tvrdi sir.
5. Premazati ketchupom i ajvarom tako da krajevi tijesta ostanu suhi.
6. Na jednu polovinu picoline narendati salamu i poredati sudžuk, šampinjone, zdenku i na kraju naribati tvrdi sir.
7. Preklopiti tijesto i dobro zatvoriti krajeve .
8. Pržiti na zagrijanom ulju u tavi prvo jednu pa drugu stranu.
9. Izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće.
10. Gotovo!
Posluživanje
Ovo tijesto umotano u foliju moze stajati do 15 dana u hladnjaku a mjesec dana u zamrzivaču.
Nema komentara:
Objavi komentar