ĆUFTE U SOSU OD LIMUNA

Sastojci za ćufte:

  • 500 g mlevene junetine
  • 125 g pirinča
  • 1 glavica fino iseckanog crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • velika veza peršuna (podeljena na dva dela)
  • so, biber

Sastojci za sos:

  • 2 jajeta
  • 125 g maslaca

Priprema:

  1. Pomešajte sastojke za ćufte sa polovinom sitno iseckanog peršuna. Od dobijene smese formirajte loptice prečnika 2,5 cm.
  2. Stavite malo vode u šerpu, pa maslac i kada se otopi spuštajte loptice pažljivo. Ako je potrebno dodajte još vode, da ćufte ogreznu.
  3. Kuvajte ih 20 minuta, a zatim ih izvadite iz šerpe.
  4. U posebnoj činiji mikserom umutite jaja i postepeno, dodajite limunov sok. Naspite ga u tečnost u kojoj su se kuvale ćufte. Mešajte dok se sos ne zgusne, pa dodajte preostao peršunov list. Vratite ćufte u sos i protresite šerpu.

Nema komentara: