PASTIRSKA PITA SA PILETINOM

Sastojci:

  • 500 g krompir pirea (možete koristiti gotov iz kesice)
  • 500 – 700 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje
  • ½ l mleka
  • 300 – 500 g graška šećerca
  • 5 pečenih crvenih paprika
  • 150 g kačkavalja
  • 70 g maslaca
  • voda
  • so i biber po ukusu
  • 3 kašike brašna

Priprema:

  1. Meso očistite od kožice, odvojite od kostiju i isecite na sitnije kocke. Izdinstajte ga na ulju sa sitno iseckanim crnim lukom. Dodajite po malo vode i dinstajte dok sva tečnost ne ispari.
  2. Otopite 60 g maslaca (ostavite deo za pire krompir i podmazivanje suda za pečenje) i razmutite brašno u njemu. Mešajte na blagoj vatri, a onda dodajte mleko i mešajte dok se bešamel sos ne zgusne. Sklonite sa vatre i dodajte polovinu izrendanog kačkavalja i iseckane paprike.
  3. Na dno podmazanog suda za pečenje stavite prvo sloj pire krompira (polovinu), zatim bešamel sos. Preko sosa stavite meso sa graškom, pa ponovo bešamel sos. Završite preostalim pireom i narendajte ostatak kačkavalja. Zapecite u rerni.
Umesto graška šećerca možete koristiti boraniju.

Nema komentara: