POLE OD KROMPIRA

Starinske pole oduševljavaju ljubitelje krumpira zbog jednostavnosti i zbog toga što krasno pristaju i najraskošnijem mesu, povrću, ali i posve jednostavnim i štedljivim kombinacijama sa sirom i slaninom te same uz raznovrsnu svježu salatu.



SASTIJCI


Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Krumpir u ljusci dobro operite i po duljini prerežite napola. Površinu krumpira pospite Vegetom i nakapajte s malo ulja.
  2. 2
    Stavite ga na blago nauljen lim i pecite u pećnici zagrijanoj na 180-200°C oko 40 minuta.
  3. 3
    Po želji, pred kraj pečenja po površini krumpira složite suho meso ili sir, narezanu na ploške i još kratko pecite.

Posluživanje

Pole od krumpira poslužite uz salatu po želji.

Savjet

Pred kraj pečenja možete na pole staviti i ploške polumasnog sira (trapista, gaude ili edamera).
  •  

Nema komentara: