Sastojci
- 100 goraha
- 250 gmrkve
- 150 gKompota od ananasa Podravka By Podravka
- 250 gšećera
- 3jaja
- 100 mlulja
- 2Vanilin šećera Dolcela By Podravka
- 250 gOštrog brašna Podravka By Podravka
- 1Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
- ½ žličicesoli
- 1 žličicaCimeta u prahu Podravka By Podravka
- 80 gKokos brašna Dolcela By Podravka
Za premazati:
- 100 gLino lade milk By Podravka
- 2-3 žliceKokos brašna
-
Priprema
- 1Mrkvu naribajte, a orahe i ananas nasjeckajte. Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, kokosovo brašno i cimet.
- 2Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte pomoću električne miješalice.
- 3Dodajte ulje, mrkvu i ananas. Zatim umiješajte smjesu od brašna i na kraju orahe.
- 4Pripremljenu smjesu ulijte u namašćeni kalup (Ø 24 cm) ili duguljasti kalup (10x30 cm). Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 °C i pecite 45-50 minuta.
- 5Pečeni kolač pustite da se ohladi do sobne temperature, premažite ga Lino ladom, pospite kokosovim brašnom, narežite i poslužite.
Savjet
Ako ga držite u hladnjaku dobro zatvorenog, ostat će dugo sočan. - 1

Nema komentara:
Objavi komentar