TIKVICE PUNJENE PILEĆIM MESOM

POTREBNO JE:
1 kg tikvica, 500 g mlevenog pilećeg mesa, 1 glavica crnog luka, 2 kašike pirinča, so, biber, ulje, brašno, 1 jaje, 2,5 dl kisele pavlake.


PRIPREMA:
Tikvice operite, ogulite i isecite na pola. Svaki komad izdubite. Iseckajte sitno crni luk, propržite ga na zagrejanom ulju, dodajte meso i pržite još oko 15 minuta, posolite i pobiberite. Kada se ohladi dodajte jaje i očišćen i opran pirinač. Napunite tikvice i poređajte ih u šerpu. Pažljivo nalijte vodom i kuvajte u poklopljenom loncu dok ne omekšaju. Od ulja i brašna napravite zapršku i dodajte u tikvice, pa kuvajte još nekoliko minuta. Punjene tikvice poslužite uz kiselu pavlaku.

Nema komentara: