ZAPEČENO MLEVENO MESO SA LUKOM

POTREBNO JE:
400 g sitnih glavica crnog luka, 200 g dimljene slanine, 200 g šargarepe, 50 g pirinča, 300 g mešanog mlevenog mesa, 1 lovorov list, 2-3 čena belog luka, 1/2 veze peršuna, 1/2 veze celerovog lista, 3 kašike paradajz sosa, 3 kašike prezli, malo maslaca, 60 g kačkavalja, so, mleveni biber, ulje.


PRIPREMA:
U tiganju, bez ulja, propržite slaninu dok ne ispusti višak masnoće. Na ulju propržite cele glavice crnog luka. Povremeno protresite posudu da bi se luk ispržio sa svih strana. Na krupno rende izrendajte šargarepu i posle 10 minuta prženja luka dodajte šargarepu. Posolite, dodajte pirinač i meso i nalijte toplom vodom koliko da prekrije masu. Dodajte lovorov list i iseckani beli luk, kada bude upola kuvano seckani peršun i celer, paradajz sos, začinite. Kuvajte 10 minuta, pa masu preručite u vatrostalnu posudu za pečenje. Preko sipajte slaninu i pospite prezlama, stavite nekoliko listića maslaca i ubacite u rernu da se dopeče 30 minuta.

Nema komentara: