Prijedlog za današnji ručak: Pileća pita

Domaćicama je često najteže smisliti šta za ručak. Zato vam danas predlažemo jedan ukusan i ne toliko zahtjevan recept. Riječ je o pilećoj piti.


Za pitu je potrebno: 
Tijesto

300 g brašna 150 g margarina
1 bjelance
malo soli
4 kašike vode

Fil 1
500 g pilećih prsa
1 kašika ulja
1 kašičica soli, vegete, malo bibera

Fil 2

200 g kisele pavlake

Priprema

Brašno sipati u posudu, malo posoliti, dodati bjelance, margarin izrezan na listiće i vodu. Umijesiti glatko tijesto, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti na hladnom oko 30 min.

Pileće meso izrezati na trake debljine 0,5 cm. Dodati so, vegete, bibera, preliti sa 1 kašikom ulja, dobro izmiješati i ostaviti da stoji 30 min.

Kalup za tijesto premazati uljem ili obložiti papirom za pečenje. Tijesto istanjiti da je veće od kalupa sa svih strana oko 2 cm koje će ići uz ivicu kalupa. Tijesto prenijeti u kalup, preko poredati šnite piletine.

Rernu zagrijati na 200 C, peći 30-35 min.

Umutiti jaje, žumance malo soli i kiselu pavlaku, preliti preko piletine i peći još 10 min.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Izvor: Radiosarajevo.ba

Nema komentara: