Domaćicama je često najteže smisliti šta za ručak. Zato vam danas predlažemo jedan ukusan i ne toliko zahtjevan recept. Riječ je o pilećoj piti.
Za pitu je potrebno:
Tijesto
300 g brašna 150 g margarina
1 bjelance
malo soli
4 kašike vode
Fil 1
500 g pilećih prsa
1 kašika ulja
1 kašičica soli, vegete, malo bibera
Fil 2
200 g kisele pavlake
Priprema
Brašno sipati u posudu, malo posoliti, dodati bjelance, margarin izrezan na listiće i vodu. Umijesiti glatko tijesto, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti na hladnom oko 30 min.
Pileće meso izrezati na trake debljine 0,5 cm. Dodati so, vegete, bibera, preliti sa 1 kašikom ulja, dobro izmiješati i ostaviti da stoji 30 min.
Kalup za tijesto premazati uljem ili obložiti papirom za pečenje. Tijesto istanjiti da je veće od kalupa sa svih strana oko 2 cm koje će ići uz ivicu kalupa. Tijesto prenijeti u kalup, preko poredati šnite piletine.
Rernu zagrijati na 200 C, peći 30-35 min.
Umutiti jaje, žumance malo soli i kiselu pavlaku, preliti preko piletine i peći još 10 min.
Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!
Izvor: Radiosarajevo.ba
Nema komentara:
Objavi komentar