Zelene rezance od tikvica ćete vjerojatno vrlo često raditi. Kombinirat ćete ih vjerojatno sa različitim umacima. Kada sam radila ovaj recept, bila je sezona divljeg luka. Naravno da sam izabrala tu namirnicu za umak. Umak od divljeg luka je toliko dobar i paše uz mnogo namirnica.
Priprema

Najprije pripremite rezance i pustite da se malo mariniraju (dok vi napravite umak). Ako su tikvice mlade i prirodnog uzgoja, nemojte čistiti koru, samo odstranite tvrde vrhove. U ponudi se mogu nabaviti šiljila za povrće koja povrće režu u rezance. Postoje i jeftini rezači za takve rezance. Nije ih teško nabaviti po tržnicama. Na slici je moj takav rezač. Rezance malo posolite i začinite s malo maslinovog ulja.
Sve sastojke za umak stavite u blender i napravite umak
Sastojci
Rezanci
- 2 - 3 tikvice
- sol
- maslinovo ulje
|
Umak
- 2 vezice divljeg luka (srijemuš)
- 1 šaka indijskih oraščića (može i običnih oraha natopljenih u vodi)
- 3 žlice limunovog soka
- 3 žlice maslinovog ulja
- par listića bosiljka
|
Nema komentara:
Objavi komentar