- 500 gr makaroni
- 300gr mesanog mlevenog mesa
- 2 kasike ulja
- 2 glavice sitno seckanog crnog luka
- ,so,zacin po ukusu
- 1\2 kasicice origana
- 1\2 kasicice bosiljka
- 1\2 kasicice belog luka u prahu
- 2 kas paradajz pirea
- 1 dl soka od paradajza
- 50ml bujona od supe
- 20 ml crnog vina
- 200 gr kackavalja
- kesica parmezana
Priprema:
U velikoj serpi slane vode skuvati makarone,da ostanu tvrdje.
U dubljem tiganju ugrejati ulje ubaciti kesicu parmezana i skuvano testo.sve dobro promesati.
Crni luk sitno iseckati,dobro izdinstati i dodati mleveno meso.dinstati i dalje i dodati sve zacine kao i paradajz sok,bujon i paradajz pire.pred kraj dodati i crno vino i kuvati jos nekih 5 min.
Testo slagati u podmazanoj modli za tortu precnika 26 cm.
Preko testa sipati pomocu kutlace meso i gledati da udje u otvore od testa.
Odozgo narendati kackavalj i peci 20 min na 200 C.
****PRIJATNO****
Nema komentara:
Objavi komentar