POHOVANE PALAČINKE

Priprema:
Napraviti smjesu za palačinke, odnosno brašno umutiti s mlijekom(u zavisnosti od željene količine), dodati jedno jaje i jednu kašičicu šećera i malo više soli.

Kada palačinke budu gotove, na sredinu svake redati šunku, sir i krastavce(mogu se upotrebiti sve vrste salama i razne vrste topljivih i polutvrdih sireva, a moze se dodati i malo kečapa.). Rolati ih i zatim pohovati na sledeći način: u jednu posudu staviti brašno, u drugoj umutiti jaja, a u treću dodati prezlu. Postupak je sledeći: rolovane palačinke uvaljati u brašno, zatim u jaja, a potom u prezlu
ili krušne mrvice. Kada to bude završeno redati ih u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu, staviti u rernu da se peku 5-10 minuta. Mogu se služiti i tople i hladne. Kako god, odlično predjelo. 

Nema komentara: