Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje sigurni smo da ste bar jednom probale raviole sa mesom.
Ako su bili dobro spremljeni sigurni smo i da ste postali veliki ljubitelj ovog specijaliteta.
U marketima postoje kupovni zaleđeni ravioli, ali verujemo da ne moramo ni da napominjemo kolika je razlika između njih i onih domaćih!
Ako želite da svojoj porodici i dragim osobama priredite pravi italijanski kulinarski užitak onda treba da naučite da pravite domaće raviole sa mesom.
Pogledajte recept sa uputstvom i saznajte kako!
Potrebni satojci:
315 g rikote,
500 g nemasnog kuvanog svinjskog mesa,
155 g nemasne slanine,
kašičica svežeg peršuna,
Pola kašičice sveže žalfije,
Kašičica parmezana,
Muskatni oraščić,
Sveže samleveni, crni biber.
Za testo:
3 šolje oštrog brašna,
2 jaja,
kašičica soli,
2 kašike maslinovog ulja.
500 g nemasnog kuvanog svinjskog mesa,
155 g nemasne slanine,
kašičica svežeg peršuna,
Pola kašičice sveže žalfije,
Kašičica parmezana,
Muskatni oraščić,
Sveže samleveni, crni biber.
Za testo:
3 šolje oštrog brašna,
2 jaja,
kašičica soli,
2 kašike maslinovog ulja.
Priprema:
Korak 1: Za pripremu testa umutite sve sastojke u multipraktiku oko 30 sekundi. Ako je smesa vlažna na dodir, dodajte brašno dok testo ne postane mekano, ali nelepljivo. Umesite i rastanjite testo na milimetar debljine. Secite trake duge 5 cm i široke 2 cm.
Korak 2: Za nadev pomešajte rikotu, slaninu iseckanu na kockice, usitnjenu svinjetinu, peršun, žalfiju i parmezan. Začinite muskatnim oraščićem i crnim biberom. Stavljajte pomalo nadeva na polovinu napravljenih traka od testa. Preostale trake premažite umućenim jajetom, pa ih stavite preko nadeva, na premazanu stranu, i pritisnite po ivicama.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar