Ukusna i brza - ledolina torta bez pečenja

Znate one situacije kada vam se najave iznenadni gosti, a vi nemate nikakav slatkiš da ih poslužite?
Tada u obzir dolazi priprema kolača ili torte koji se spremaju brzo i lako i ne zahtevaju dugotrajno pečenje kora u rerni.

Takva je ledolina - torta sa dva fila i jednostavnom korom od keksa.
Pogledajte recept i uverite se koliko je laka za napraviti.

Potrebni sastojci:
500 ml mleka,
500 ml slatke pavlake,
12 kašika gustina (cca 110g),
1 vanilin šećer,
100 g čokolade za kuvanje,
100 g bele čokolade,
4 kašike šećera,
Kutija piškota ili manje pakovanje petit keksa.

Priprema
Korak 1: Pomešajte mleko i slatku pavlaku pa od dobijene količine odvojite 2 dl za mešanje sa gustinom i šećerom. Ostatak smese stavite da se kuva pa kad provri dodajte i razmućeni gustin. Fil se relativno brzo zgusne, pa nije potrebno da je dugo kuvate, svega 2-3 min.
Korak 2: Skuvani fil podelite na dva dela. U jedan dodajte izlomljenu čokoladu i energično mešajte da se čokolada otopi, a u drugi dio dodajte belu čokoladu, pa takođe dobro promešajte.
Korak 3: Na dno kalupa za torte složite piškote ili petit kesks koje ste natopili u mleku, pa odmah premažite prvo tamnim, a onda i belim filom. Možete ako želite stavljati naizmenično da dobijete dobiti mramorni efekt. Ostaviti tortu u frižideru da se dobro stegne.

Prijatno!

Nema komentara: