Bijele lazanje s blitvom i porilukom




Priprema

1U srednjoj posudi otopite maslac na srednjoj vatri.

2Dodajte brašno i pri tom miješajte sa pjenjačom, a zatim postepeno dodajte mlijeko uz miješanje dok smjesa postane glatka. Kuhajte uz miješanje dok se bešamel zgusne.
3Maknite sa vatre, dodajte sol, papar i sireve. Miješajte dok se sirevi ne otope.
4Pećnicu zagrijte na 190°C i namastite pladanj za lazanje sa žlicom maslaca.
5U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte poriluk dok djelomično karamelizira, a zatim dodajte češnjak i pirjajte još 30 sekundi.
6Dodajte blitvu i kuhajte tek toliko da povene a zatim začinite sa soli i paprom.
7U pladanj za pečenje ulijte bešamel umaka da pokrije dno. Zatim naslažite listove lazanja pa povrće, mozzarellu i ponovno zalijte bešamelom. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sav materijal.
8Završite slojem lazanja i bešamela koje ćete posipati naribanim Gruyerom i parmezanom. Na površinu pobacajte bosiljak.
9Pecite 35 do 40 min u zagrijanoj pećnici.
Prije rezanja i serviranja ohladite 10 min.

Nema komentara: