Pileće lazanje

Potrebno je:
  • 1 pakovanje kora za lazanje koje se ne kuvaju
  • 300 g pilećeg bijelog mesa
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 200 ml kisjele pavlake
  • 2 šargarepe
  • 200 g trapista
  • 100 ml pelata
  • mješavina suvih začina
  • ulje.
 Priprema:
Piletinu isijecite na kockice, šargarepu narendajte i sve začinite po ukusu. Začinjenu piletinu i šargarepu prodinstajte na ulju oko pet minuta pa nakon toga prelijte mješavinom pavlake i pustite da malo krčka dok se ne zgusne. Važno je da vatra ne bude jaka. Vatrostalnu posudu premažite uljem i slažite lazanje.
Preko svake kore stavite fil od piletine i pavlake, prelijte sa malo  pelata i tako uradite sa svim korama pa po vrhu pospite rendanim trapistom, prekrijte alu-folijom i pecite 45 minuta na 200 stepeni.
Nakon toga skinite foliju i pecite još pet minuta da se dobije lijepa korica. Ukoliko želite da bude brže gotovo, kore kratko prokuvajte prije slaganja.

Nema komentara: