ŠPAGETE NA KINESKI NACIN

Špagete je proslavila talijanska kuhinja, a svoju slavu zapravo duguju priči o Marcu Polu i njegovom mornaru, gosp. Spaghettiju, koji se zaljubio u lijepu kineskinju koja je savršeno spretno poput virtuoza razvlačila tijesto u tanke niti.

Sastojci

  •  200 gtanjih špageta
  •  200 gšampinjona
  •  2 češnjačešnjaka
  •  100 gmrkve
  •  200 gtikvica
  •  200 gporiluka
  •  100 gšpinata
  •  100 mlulja
  •  100 mlsojina umaka
  •  1 žličicađumbira
  •  1 žličicaVegete
  • Priprema


    1. Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.

    2. Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.

    3. Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.

    4. U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.

    5. Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

Nema komentara: