UKUSNA KAPRI TORTA

Za biskvit:
  • 9 bjelanjaka
  • 15 žlica šećera
  • 12 žlica mljevenih oraha (ili lješnjaka)
  • 1 žlica brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
Za crvenu kremu:
  • 45 dag zamrznutih jagoda
  • 30 dag šećera
  • 1 dl vode
  • 2 praška za puding s okusom jagode
  • 1 želatina
  • 15 žlica vode
Za žutu kremu:
  • 9 žumanjaka
  • 15 dag šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 3 žlice gustina
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 1/2 l mlijeka
  • 20 dag margarina
Za čokoladni preljev:
  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 5 dag margarina + 6 žlica ulja
PRIPREMA:
  1. Za biskvit miksati bjelanjke dok ne budu čvrsti. Dodati tada šećer te ne kraju postepeno i kuhačom umiješati brašno, prašak za pecivo i orahe. Izliti u veliki lim od pećnice na papir za pečenje i peći na 180ºC 25 min. Pečeni biskvit iskrenuti, skinuti papir za pečenje i prerezati ga na pola. Ohladiti.
  2. Za crvenu kremu zakuhati vodu i šećer, dodati jagode i pustiti da prokuha i da se jagode otope do kraja. Raskašati ih kuhačom da ne budu prekrupne. Prašak za puding i želatinu pomiješati sa 15 žlica vode (bit će dosta ljepljivo i gusto) pa dodati u kipuću masu od jagoda. Kuhati dok se ne zgusne. Hladiti postepeno uz povremeno miješanje kako se ne bi stvorile korica na vrhu i komadići od želiranja.
  3. Za žutu kremu miksati žumanjke sa šećerom, vanilijom, gustinom i brašnom, dodati oko 1,5 dl mlijeka a ostalo mlijeko zakuhati. U zakuhalo mlijeko uliti smjesu od jaja i šećera i uz miješanje kuhati dok se ne zgusne. Pomognite si pritom mikserom jer tako krema neće imati grudice ;)
 U ohlađenu kremu dodati izmiksati margarin.

  • Za čokoladni preljev otopiti čokoladu sa margarinom i uljem. Malo rashladiti.

Nema komentara: