Jos jedan nacin spremanja omiljene
nam piletine :) Probajte, mi smo
uzivali .
Sastojci ;
Broj osoba:
4 osobe
4 batka sa karabatkom
500 ml jogurta
70 g kackavalja
2 kasike belog vina
2 kasike soja sosa
1 kasika karija
po ukusu so, biber
Priprema:
Jogurt sipati u siru posudu, dodajte vino, soja sos,zacine i sve dobro promesati.
Piletinu posoliti i staviti u smesu tako da bude skroz uronjena.
Poklopiti posudu i ostaviti sve u frizideru preko noci.
Ako nemate vremena, moze stajati i 2-3 sata.
Meso poredjati u pleh, posuti ostatkom preliva, prekriti alu-folijom i peci 60 minuta na 180 stepeni.
Nakon tog vremena, skloniti foliju, posuti narendanim kackavaljem i vratiti jos 10 minuta u rernu da se zapece.
Posluziti uz prilog i salatu po zelji .
Nema komentara:
Objavi komentar