Kad neko kao ja voli piltinu, onda stalno smislja nov nacin spremanja iste… Ovo jedan od tih nacina.
Sastojci za 4 osobe:
500 gr pileceg filea
1 kasika Vegete
1 kasika senfa
50 gr prsute
50 gr mariniranih sampinjona
malo brasna
malo ulja
malo belog vina
nekoliko kapi soja sosa
Priprema:
Pileci file iseci na tanke, malo vece snicle. Pripremiti fil za meso. Sitno iseci prsutu i sampinjone, dodati senf i soja sos te sjediniti u jedolicnu smesu. Snicle zaciniti vegetom i na svaku staviti fil, urolnati u rolnicu i probosti cackalicom da se ne otvore kod przenja. Zagrejati ulje, snicle posuti brasnom sa svih strana i spustati ma vrelo ulje. Kad se zarumeni prva strana, smanjiti temperaturu, okrenuti rolnice, dodati malo vina, poklopiti i dinstati oko 20 minuta. Paziti da rolnice se rolnice ne zalepe za dno, te ih okretati i protresti tavu s vremena na vreme. Gotove rolnice izvaditi iz ulja, izvaditi cackalice i servirati uz bareno povrce. Ostace vam tecnosti od dinstanja i ko voli moze napraviti umak uz dodatak malo brasna i jogurta ili pavlake.
Nema komentara:
Objavi komentar