Zapečena piletina sa gljivama i špinatom

Sastojci
  • 500 gr pilećih prsa
  • ¼ šolje putera
  • 3 kašičice sitno sjeckanog bijelog luka
  • 1 kašika soka od limuna
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • ½ šolje parmezana
  • 200 gr smrznutog špinata
  • 250 gr gljiva izrezanih na listiće
  • 2 šolje mozzarelle

  • Način pripreme
    Piletinu posolite, pobiberite i poredajte u tepsiju.
    Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.
    Otopite puter i dodajte bijeli luk i limunov sok.
    Umiješajte vrhnje za kuhanje i parmezan.
    Odmrznuti špinat stavite na dno posude pa pokrijte gljivama.
    Prelijte polovinom smjese od vrhnja pa poredajte piletinu.
    Pospite ostatkom sosa, pospite mozzarellom i pecite 25 minuta na 200 stepeni.
  • Nema komentara: