Sastojci
- 30 dkg češnjaka
- 3 dcl 96% alkohola
Češnjak očistite i zgnječite. Obavezno pri tome ne koristite metalne predmete. Dakle, u obzir dolazi keramika i drvo. Luk namočiti u alkohol i ostaviti stajati 10 dana na tamnom mjestu i povremeno promućkati. Ocijediti preko gaze (nikako ne koristite metalno cjedilo).
ujutro
|
1. dan
|
1 kap
|
u podne
|
1. dan
|
2 kapi
|
navečer
|
1. dan
|
3 kapi
|
ujutro
|
2. dan
|
4 kapi
|
u podne
|
2. dan
|
5 kapi
|
navečer
|
2. dan
|
6 kapi
|
...i tako redom do 5. dana
|
...
|
...
|
ujutro
|
5. dan
|
13 kapi
|
u podne
|
5. dan
|
14 kapi
|
navečer
|
5. dan
|
15 kapi
|
...nakon 5. dana smanjujete broj kapi
| ||
ujutro
|
6. dan
|
14 kapi
|
u podne
|
6. dan
|
13 kapi
|
navečer
|
6. dan
|
12 kapi
|
I tako redom do 1 kapi
|
...
|
...
|
Ostatak popiti ali tako da se uzme 2 puta na dan (uvečer i ujutro) po 21 kap dok ima zalihe.
Nakon 15 kapi obavezno provjeravati tlak da se vidi djelovanje, a isto i nakon zadnje 1 kapi. Ako je tlak skoro u redu ne mora se uzimati 2 puta po 21 kap ne dan već samo jedanput (da ne bi došlo do preniskog tlaka).
Nema komentara:
Objavi komentar