Izdubljeni sadržaj narežite, posolite, dodajte narezanu slaninu, žlicu mrvica i dobro promiješajte.
Taman će vam za to vrijeme biti gotovi patliđani u pećnici. Patliđane punite tako da najprije na dno stavite šnitu pikantnog sira (bovizola, gorgonzola, škripavac, feta i slično). Zatim dodajete nadjev, pokrijete šniticama rajčice i stavite da se zapeče. Na kraju dodajete češnjak i peršin i dodatno zalijete maslinovim uljem. Jelo je savršeno!Sastojci
- 5 mladih patliđana
- maslinovo ulje
- malo narezane slanine ili šunke
- žlica krušnih mrvica
- šnite sira za svaku polovicu patliđana (bovizola, gorgonzola, škripavac, feta i slično)
- šnite rajčice za svaku polovicu patliđana
- sol, papar, češnjak i peršin
Nema komentara:
Objavi komentar