Najbrža i najednostavnija torta

Sastojci

  • 3 gotove biskvitne kore
  • 500 g marscapone
  • 1 kg voća ( banane, jagode, oguljene breskve...)
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera
  • mlijeko za biskvit ili sok od naranče

Ovo je sigurno najbrža i najjednostavnija torta za koju znam. Fina, sočna i ukusna voćna torta, uz najminimalniji mogući trud. Kada trebate brzinski desert ili naprosto ne volite komplicirati, ovo je idealno.
Na slici je verzija s jagodama, ali je jednako ukusno s bananama ili breskvama (oguljenim). Također, možete koristiti tamni ili svijetli kupljeni biskvit, po ukusu. Pri tome pazim da budu bez konzervansa.

  1. Najprije politi biskvit s mlijekom ili sokom od naranče.
  2. Istući vrhnje s mikserom.
  3. Ručno umiješati šećer i marscapone.
  4. U smjesu marscapone-a umiješati vrhnje.
  5. Voće izrezati na manje komade i utisnuti na biskvitnu koru. Voće premazati trećinom kreme.
  6. Točku 5 ponoviti za još dvije kore.
  7. Cijelu tortu premazati ostatkom kreme i posuti čokoladom.
  8. Ohladiti 2 sata prije jela.

Nema komentara: