Sastojci
- 3 gotove biskvitne kore
- 500 g marscapone
- 1 kg voća ( banane, jagode, oguljene breskve...)
- 500 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera
- mlijeko za biskvit ili sok od naranče
Ovo je sigurno najbrža i najjednostavnija torta za koju znam. Fina, sočna i ukusna voćna torta, uz najminimalniji mogući trud. Kada trebate brzinski desert ili naprosto ne volite komplicirati, ovo je idealno.
Na slici je verzija s jagodama, ali je jednako ukusno s bananama ili breskvama (oguljenim). Također, možete koristiti tamni ili svijetli kupljeni biskvit, po ukusu. Pri tome pazim da budu bez konzervansa.
- Najprije politi biskvit s mlijekom ili sokom od naranče.
- Istući vrhnje s mikserom.
- Ručno umiješati šećer i marscapone.
- U smjesu marscapone-a umiješati vrhnje.
- Voće izrezati na manje komade i utisnuti na biskvitnu koru. Voće premazati trećinom kreme.
- Točku 5 ponoviti za još dvije kore.
- Cijelu tortu premazati ostatkom kreme i posuti čokoladom.
- Ohladiti 2 sata prije jela.
Nema komentara:
Objavi komentar