Torta od ribizli i pomorandže

Ova fenomenalna torta će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Sastojci
  • 4 jajeta
  • 120 g šećera
  • kesica vanilin-šećera
  • rendana kora pomorandže
  • 100 g mlevenih lešnika
  • 100 g brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo
    Za krem:
  • 1,5 kesica želatina
  • 3 pomorandže
  • 750 g mladog sira (20% masti)
  • 375 g ribizli
  • 100 g šećera
  • 4 dl slatke pavlake
    Za ukrašavanje:
  • 3 dl slatke pavlake
  • 1 pomorandža
Priprema
Pleh prečnika 26 cm obložite masnim papirom, a rernu zagrejte na 175 stepeni.
Jaja, šećer, vanilin-šećer, rendanu koru pomorandže i 4 kašike vode mutite kremasto oko 10 minuta. Lešnike, brašno i prašak za pecivo pomešajte, dodajte masi od jaja i izmešajte. Sipajte u pleh i pecite oko 40 minuta, pa ohladite. Želatin rastopite u hladnoj vodi. Dve pomorandže oljuštite i sitno isecite, a jednu iscedite.
Sir, komadiće pomorandže, sok, ribizle i šećer pomešajte, pa u tankom mlazu sipajte želatin. Kad fil počne da se steže, dodajte čvrsto ulupanu slatku pavlaku. Testo prepolovite, pa donju koru učvrstite prstenom. Nafilujte s pola krema, prekrijte drugom korom i premažite ostatkom. Hladite barem dva sata, pa sklonite prsten.
Pavlaku čvrsto umutite i na torti špricem napravite guste ružice. Oljuštenu pomorandžu isecite na kolutove, i poređajte odozgo. (stvarukusa.rs)

Nema komentara: