Ova fenomenalna torta će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Sastojci
- 4 jajeta
- 120 g šećera
- kesica vanilin-šećera
- rendana kora pomorandže
- 100 g mlevenih lešnika
- 100 g brašna
- 3 kašičice praška za pecivoZa krem:
- 1,5 kesica želatina
- 3 pomorandže
- 750 g mladog sira (20% masti)
- 375 g ribizli
- 100 g šećera
- 4 dl slatke pavlakeZa ukrašavanje:
- 3 dl slatke pavlake
- 1 pomorandža
Priprema
Pleh prečnika 26 cm obložite masnim papirom, a rernu zagrejte na 175 stepeni.
Jaja, šećer, vanilin-šećer, rendanu koru pomorandže i 4 kašike vode mutite kremasto oko 10 minuta. Lešnike, brašno i prašak za pecivo pomešajte, dodajte masi od jaja i izmešajte. Sipajte u pleh i pecite oko 40 minuta, pa ohladite. Želatin rastopite u hladnoj vodi. Dve pomorandže oljuštite i sitno isecite, a jednu iscedite.
Sir, komadiće pomorandže, sok, ribizle i šećer pomešajte, pa u tankom mlazu sipajte želatin. Kad fil počne da se steže, dodajte čvrsto ulupanu slatku pavlaku. Testo prepolovite, pa donju koru učvrstite prstenom. Nafilujte s pola krema, prekrijte drugom korom i premažite ostatkom. Hladite barem dva sata, pa sklonite prsten.
Pavlaku čvrsto umutite i na torti špricem napravite guste ružice. Oljuštenu pomorandžu isecite na kolutove, i poređajte odozgo. (stvarukusa.rs)
Nema komentara:
Objavi komentar