Potrebni sastojci:
Za biskvit 1.Za biskvit 2.
- 6 jaja
- 5 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 2 kašikice praška za pecivo
- 3 kašike čokolade u prahu
- 8 dl mlijeka
- 5 kašika šećera
- 2 pudinga od vanilije
- 2 vanilin šećera
- 130g omekšanog maslaca
- 100g šećera u prahu
- 3 rebra otopljene čokolade
- 4 dl slatkog vrhnja
- 5 kašika kokosa
Načn pripreme torte :
Za biskvite je potrebno izmiksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg.Dodavajte jedno po jedno žumanjce.Veoma lagano žicom umješajte brašno i prašak za pecivo.I tako pecite 2 biskvita s time da u drugi biskvit se dodaje i čokolada. Pecite na 170°C pa čačkalicom provjerite da li je pečeno. Pećnicu otvarajte što manje za vrijeme pečenja.
Za kremu razmutite puding sa malo mlijeka a ostatak stavite da prokuha/provri. Kada provri dodajte umućeni puding i kuhajte dok se ne zgusne a potom ohladite u kupelji.
Pjenasto izradite maslac sa šećerom u prahu pa dodajte kuhanu kremu kašiku po kašiku.
Slatko vrhnje izmiksajte i umiješajte u kremu. U 1/3 (jednu trećinu) dodajte kokos a u ostalo otopljenu čokoladu.
Svaki biskvit preprežite na pola pa redajte:
- svijetli biskvit
- čoko krema
- tamni biskvit
- svijetla krema
- tamni biskvit
- čoko krema i završite
- svijetli biskvit
Nema komentara:
Objavi komentar