NAJBOLJI SIRENJACI

Sastojci:
  • 1 kg brasna
  • oko 450 ml toplog mleka
  • 1 kocka Kvasca
  • 1 kasika secera
  • 1 kasika soli
  • 5 kasika ulja
  • 2 jaja
  • 250 gr sira za nadev
  • ulje za przenje
Priprema:
    • Umesimo mekano testo sa brasnom, nadoslim kvascem, mlekom, jajima, ulja i soli. Testo treba biti mekse od onog za kiflice. Testo pobrasnimo, stavimo u posudu, pokrijemo pacetom i stavimo na toplo da nadoge. Ja obicno ukljucim pecnicu na 50 stepeni, tako testo brze nadoge. Nadoslo testo premesimo i podelimo na 24 jufke.
    • Rasucemo dve jufke i na jednoj stavimo izmrvljeni sir.
    • Praznu jufku stavimo preko jufke sa sirom i blago prstima sa obe ruke pritiskamo na nekoliko mesta.
    • Ovo ponovimo sa sve jufke. Poredamo na nabrasnjenoj povrsini i pokrijemo ih da nadođu.
    • Nadosle sirenjake przimo na zagrejanom ulju ali ne na silnoj temperaturi, da ne bi izgorele. Na srednjoj temperaturi lepo zarumene, prvo sa jedne a zatim sa druge strane. Prvo przimo gornju stranu sirenjake pa okrenemo.
Posluživanje:
  • Sirenjake su najbolje za dorucak sa jogurtom ili cajem. Prijatno!

Nema komentara: