Sastojci:
- 400 g govedine, mljevene
- 1 kg krompira, oguljenog
- 1 glavica crvenog luka, narezana
- 1/2 litre mlijeka
- 200 g sira, herendanog
- 200 g paradajza, narezanog
- ulje
- sol
- biber
Priprema:
- Skuhajte krompir i napravite pire.
- Zagrijte mlijeko i dodajte u pire. Promiješajte.
- Zagrijte ulje u tavi.
- U tavu dodajte luk i mljeveno meso. Kuhajte 5 minuta.
- Dodajte paradajz i kuhajte još 5 minuta.
- Začinite sa soli i biberom.
- U posudu za pečenje stavite pola napravljenog pire krompira. Pire “zalijte” smjesom s mesom. Sloj mesa prekrijte ostatkom pirea.
- Pospite sa sirom i stavite u pećnicu te pecite dok se sir ne rastopi.
- Izvadite iz pećnice i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar