Mljeveno meso u pire krompiru za 35 minuta

Sastojci:
  •     400 g govedine, mljevene
  •     1 kg krompira, oguljenog
  •     1 glavica crvenog luka, narezana
  •     1/2 litre mlijeka
  •     200 g sira, herendanog
  •     200 g paradajza, narezanog
  •     ulje
  •     sol
  •     biber
 Priprema:
    •     Skuhajte krompir i napravite pire.
    •     Zagrijte mlijeko i dodajte u pire. Promiješajte.
    •     Zagrijte ulje u tavi.
    •     U tavu dodajte luk i mljeveno meso. Kuhajte 5 minuta.
    •     Dodajte paradajz i kuhajte još 5 minuta.
    •     Začinite sa soli i biberom.
    •     U posudu za pečenje stavite pola napravljenog pire krompira. Pire “zalijte” smjesom s  mesom. Sloj mesa prekrijte ostatkom pirea.
    •     Pospite sa sirom i stavite u pećnicu te pecite dok se sir ne rastopi.
    •     Izvadite iz pećnice i poslužite.


Nema komentara: