Kesten kocke

Od žutanjaka, šećera, oraha, prezla i snijega od bjelanjaka napraviti tijesto. Tijesto peći na 170 stupnjeva, 20 minuta. U međuvremenu skuhati zeleni čaj i pomiješati ga sa rumom. Pečeno tijesto (vruće) preliti sa čajem i rumom.
Izmiksajte maslac i šećer te dodajte kesten pire. Izmiksajte sve skupa i dodajte malo ruma. Namažite kremu na hladan biskvit. Istucite 3 dl slatkog vrhnja i premažite kolač. U slatko vrhnje dodajte koju žlicu šećera.


Sastojci

Tijesto

  • 4 žutanjka
  •  10 dkg šećera
  •  10 dkg mljevenih oraha
  •  3 velike žlice prezli (krušnih mrvica)
  •  4 bjelanjaka (snijeg)
  •  2 dl zelenog čaja
  •  1/2 dl ruma

Krema

  • 1/2 kesten pirea
  • 100 g šećera
  • 1 maslac
  • 1 vanilin šećer
  • malo ruma
  • 3 dl slatkog vrhnja za šlag

Nema komentara: