
Od žutanjaka, šećera, oraha, prezla i snijega od bjelanjaka napraviti tijesto. Tijesto peći na 170 stupnjeva, 20 minuta. U međuvremenu skuhati zeleni čaj i pomiješati ga sa rumom. Pečeno tijesto (vruće) preliti sa čajem i rumom.
Izmiksajte maslac i šećer te dodajte kesten pire. Izmiksajte sve skupa i dodajte malo ruma. Namažite kremu na hladan biskvit. Istucite 3 dl slatkog vrhnja i premažite kolač. U slatko vrhnje dodajte koju žlicu šećera.
Sastojci
Tijesto
- 4 žutanjka
- 10 dkg šećera
- 10 dkg mljevenih oraha
- 3 velike žlice prezli (krušnih mrvica)
- 4 bjelanjaka (snijeg)
- 2 dl zelenog čaja
- 1/2 dl ruma
|
Krema
- 1/2 kesten pirea
- 100 g šećera
- 1 maslac
- 1 vanilin šećer
- malo ruma
- 3 dl slatkog vrhnja za šlag
|
Nema komentara:
Objavi komentar