Uvijek me oduševe najjednostavniji recepti. Kombinacija jabuke i cimeta u sočnom biskvitu, meni je sasvim dovoljna i savršena. Ovako su radile naše bake. Znam da je to stari recept i znam da su ga bake radile koristeći sodu bikarbonu. Neki put su najjednostavniji recepti i najsavršeniji.
Očistite i naribajte jabuke. Dinstajte ih na blagoj vatri uz koju žlicu šećera. Pred kraj dinstanja dodajte cimet. Možete dodati i jednu žlicu griza ako jabuke imaju previše soka. Time je nadjev i najteži dio posla gotov.
Sastojci
- 13 žlica glatkog brašna
- 13 žlica šećera
- 1,5 - 2 kg jabuka
- 1 jogurt
- 2 jaja
- 1 čaša (od jogurta) ulja
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- cimet
Zamiješajte brašno i prašak za pecivo, a onda umiješajte sve ostale sastojke. Ja izbjegavam prašak za pecivo i čim sam vidjela da u receptu ide jogurt, stavila sam sodu bikarbonu umjesto praška za pecivo. Dodala sam i malo više jogurta. Čim idu kiseli sastojci kao što je jogurt, soda bikarbona odlično djeluje i možete je upotrijebiti umjesto praška za pecivo. Zdravije je. Polovicu smjese izlijte u srednji lim i pecite u zagrijanoj pećnici dok malo ne porumeni. Izvadite van i dodajte pripremljeni nadjev od jabuka. Prelijte ostatkom smjese i opet pecite dok korica ne porumeni (na standardnoj temperaturi od 180 C).
Nema komentara:
Objavi komentar