- 500 gmiješanog mljevenog mesa
- 80 gJečmene kaše Podravka By Podravka
- 1Fant za ćufte By Podravka
- 500 gĐuveča Podravka By Podravka
- 100 gsira Podravca
- 300 gprokulica
- sol
- 2 žliceulja
Priprema
- 1Ječmenu kašu skuhajte u kipućoj hladnoj vodi, ocijedite ju i ohladite.
- 2Sadržaj vrećice Fanta promiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
- 3Očišćene prokulice stavite u kipuću slanu vodu i kuhajte oko 7 minuta te ih ocijedite.
- 4U mljeveno meso dodajte ječmenu kašu i pripremljeni Fant te oblikujte kuglice.
- 5Đuveč izlijte u nauljenu vatrostalnu posudu. U đuveč posložite ćufte i prokulice, pospite naribanim sirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Posluživanje
Odmah poslužite uz pripremljeni pire Podravka.
Savjet
Veće prokulice prije pečenja prerežite na pola
Nema komentara:
Objavi komentar