Pohana pureća prsa punjena dimljenim sirom, pršutom i ananasom

Ovo sam jelo prvi puta kušala prije dobrih 20-tak godina u izvrsnom pazinskom "Lovcu", a od tada do danas još puno puno puta, obilazeći istarske restorane. Po svojoj sam intuiciji dodala malo ananasa i pohala prsa koristeći kao završni sloj suncokretove sjemenke, a ne klasično, krušne mrvice i nisam pogriješila. Jelo je sočno, pomalo pikantno no tu je ananas koji daje notu nježnosti.

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  • Priprema

    Vrijeme pripreme:
    80 min
    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Samljeti suncokretove sjemenke strojem za mljevenje orašastih plodova.
    2. 2Pohana pureća prsa punjena pršutom, dimljenim sirom i ananasom/slika/1757589/
      Purećim prsima odstraniti kožu i pažljivo ih odvojiti od prsne kosti. Jednu polovicu razdvojiti horizontalno na dva dijela, a drugu spremiti za kasniju uporabu.
      Svaki dio purećih prsa još jednom pažljivo izrezati horizontalno tankim oštrim nožem, no ne do samoga kraja, neka na jednoj bude spojeno. Odreske pažljivo raširiti, položiti na prozirnu foliju i prekriti drugom folijom. Lagano istuči batom za meso tek da se površina izravna.
    3. 3Pohana pureća prsa punjena pršutom, dimljenim sirom i ananasom/slika/1757593/
      Svaki odrezak malo posoliti i popariti s jedne strane (koja će biti vanjska) te položiti kriške sira.
    4. 4Pohana pureća prsa punjena pršutom, dimljenim sirom i ananasom/slika/1757595/
      Na sir poslagati kriške pršuta.
    5. 5Pohana pureća prsa punjena pršutom, dimljenim sirom i ananasom/slika/1757597/
      Kolutiće ananasa dobro prosušiti papirnatom salvetom ili čistom krpom, izrezati na kockice i poslagati ih na odreske. 
    6. 6Pohana pureća prsa punjena dimljenim sirom, pršutom i ananasom/slika/1757685/
      Svaki odrezak preklopiti i učvrstiti metalnim štapićima ili čačkalicama.
    7. 7
      Pripremiti sastojke za pohanje na posebne tanjure. Pohati na klasičan način: dobro utapkati u brašno, provaljati u razmućenim jajima, a potom ih dobro obložiti mljevenim suncokretovim sjemenkama.
      Pohati u dosta ulja na srednje jakoj temperaturi.

    Posluživanje

    Mi smo kao prilog odabrali pirjani grašak na engleski način i salatu putericu. cca 50 dagpurećih prsa
  •  6 kriškipršuta (rezanog vrlo tanko)
  •  4 kriškedimljenog sira
  •  4 kolutićaananasa
  •  15 - 18 dagsjemenki suncokreta
  •  2 komjaja
  •  po potrebibrašna
  •  po ukususoli i papra
  •  po potrebiulja za prženje

Nema komentara: