Sastojci
Priprema
- 1Samljeti suncokretove sjemenke strojem za mljevenje orašastih plodova.
- 2
/slika/1757589/
Purećim prsima odstraniti kožu i pažljivo ih odvojiti od prsne kosti. Jednu polovicu razdvojiti horizontalno na dva dijela, a drugu spremiti za kasniju uporabu.Svaki dio purećih prsa još jednom pažljivo izrezati horizontalno tankim oštrim nožem, no ne do samoga kraja, neka na jednoj bude spojeno. Odreske pažljivo raširiti, položiti na prozirnu foliju i prekriti drugom folijom. Lagano istuči batom za meso tek da se površina izravna. - 3
/slika/1757593/
Svaki odrezak malo posoliti i popariti s jedne strane (koja će biti vanjska) te položiti kriške sira. - 4
/slika/1757595/
Na sir poslagati kriške pršuta. - 5
/slika/1757597/
Kolutiće ananasa dobro prosušiti papirnatom salvetom ili čistom krpom, izrezati na kockice i poslagati ih na odreske. - 6
/slika/1757685/
Svaki odrezak preklopiti i učvrstiti metalnim štapićima ili čačkalicama. - 7Pripremiti sastojke za pohanje na posebne tanjure. Pohati na klasičan način: dobro utapkati u brašno, provaljati u razmućenim jajima, a potom ih dobro obložiti mljevenim suncokretovim sjemenkama.Pohati u dosta ulja na srednje jakoj temperaturi.
Posluživanje
- 1
- 6 kriškipršuta (rezanog vrlo tanko)
- 4 kriškedimljenog sira
- 4 kolutićaananasa
- 15 - 18 dagsjemenki suncokreta
- 2 komjaja
- po potrebibrašna
- po ukususoli i papra
- po potrebiulja za prženje
Nema komentara:
Objavi komentar