 Pečeni krumpir, kao ni krumpir u svojoj osnovi, priznat ćete nije ništa spektakularno. No, to ne znači da on nema tendenciju to postati, naročito ako ga se dohvate samo malčice zaigrane ruke pa u čas posla od običnog krumpira učine spektakularni prilog najboljem roštilju ikad
Pečeni krumpir, kao ni krumpir u svojoj osnovi, priznat ćete nije ništa spektakularno. No, to ne znači da on nema tendenciju to postati, naročito ako ga se dohvate samo malčice zaigrane ruke pa u čas posla od običnog krumpira učine spektakularni prilog najboljem roštilju ikad  Naravno, pomoći će ovdje prilično maslac sa začinskim biljem i malo pancete. Rez po rez, u svaki utor po nešto i tijekom pečenja ovakav krumpir počinje mirisati urnebesno dobro najavljujući odličnu gozbu. Krumpir sličan
 Naravno, pomoći će ovdje prilično maslac sa začinskim biljem i malo pancete. Rez po rez, u svaki utor po nešto i tijekom pečenja ovakav krumpir počinje mirisati urnebesno dobro najavljujući odličnu gozbu. Krumpir sličan 
Potrebno:
- krumpir (količina proizvoljna, dakle, onoliko koliko možete pojesti)
- 4-5 žlica maslaca
- 1-2 žlice mješanog začinskog bilja: peršin, vlasac…
- nekoliko komadića tanko rezane pancete
Priprema:
- Krumpir sa korom dobro oprati od sve nečistoće. Ako je krumpir jako star, i ako mu je korica dosta oštećena, tada ga do polovice ogulite u tankom sloju. Krumpir zarezati oštrim nožem na svakih 0,5 cm debljine ali ne do kraja. Režnjevi se moraju držati zajedno na donjoj strani, a cijeli krumpir oblik debelog češlja  
- U napravljene utore naizmjence nagurati maslac sa začinskim biljem i pancetu. Krumpire posoliti pa peći u pećnici na 180ºC cca 40 minuta.
- Poslužiti vruće!
- Dobar tek  
 

 
Nema komentara:
Objavi komentar