OMLET ZA ŠIRE NARODNE MASE


Naravno da ovo nije recept…više nešto kao , predlog. Ovo su fotografije još od proletos kada je mladog luka bilo u izobilju…ali neka vam to kaže kako stojimo sa vremenom ovih dana icon smile Omlet za šire narodne mase
Ideja je potekla od toga da smo nekih 5 meseci živeli u sretnoj zajednici icon smile Omlet za šire narodne mase sa mojim nećakom i nećakom, čime nas je ukupno bilo svako veče za stolom šestoro. Hteli – ne hteli…ideja ponestane, a dosadi i mazati 116 icon wink Omlet za šire narodne mase parčadi hleba…Takodje, nije mi padalo na pamet da pečem 6 zasebnih omleta…pa sam osmislila bolju, lakšu i bržu varijantu.
Naravno, unapred se izvinjavam ako ovo nije vaša „vizija“ omleta ili  u pravom smislu te reči. No, ukus mu je odličan i zadovoljava veće društvo icon smile Omlet za šire narodne mase što je nama tada bilo veoma važno icon smile Omlet za šire narodne mase


Pripremite:

  • papir za pečenje, duboka tepsija veličine lerne*
  • 25  icon smile Omlet za šire narodne mase (nije greška…od toliko sam pravila, a savetujem nabavku od neke dobre komšinice, biće jeftinije)
  • svežanj mladog luka
  • 3 – 4 kriške pečenice, barene šunke ili sl.
  • 5 kašika brašna
  • 2 dcl mleka
  • 3 – 4 kašikice** vegete
  • 1 – 2 kašikice soli
  • 1 kašikica bibera
  • 1 kašikica aleve paprike
  • 100 gr trapista za poplašiti***

Priprema:

  1. Za početak, porazbijajte sva jaja icon wink Omlet za šire narodne mase (potrudite se da sva budu u šerpi)
  2. Nakon uspešnog razbijanja, naseckajte odabranu vrstu mesa icon smile Omlet za šire narodne mase na kockice.
  3. Luk nasecite na kolutove
  4. Narendajte .
  5. Brašno razmutite postepeno sipajući na njega hladno mleko, ako vam nije dovoljno da se razmuti brašno, možete dodati postepeno još malo mleka.
  6. U jaja dodajte začine (vegetu, so, biber, alevu papriku – količine, naravno, možete prilagoditi vašem ukusu, ovo su orijentacione količine veoma promenljivog karaktera icon wink Omlet za šire narodne mase  
  7. Takodje, dodajte u jaja isečenu šunkicu ili sl. kao i , pa sve izmešajte.
  8. U tepsiju stavite papir da je obloži sa svih strana, sipajte jaja na papir, pa pravac u lernu na pečenje – na nekih, standardnih, 200°Omlet će se lepo peći…pa ćete u jednom momentu misliti da želi da pobegne iz tepsije, ne paničite, neće dalje od iste, samo će se malo „zavrnuti“.
  9. Kada su jaja do pola pečena, pospite ih pripremljenim trapistom i vratite da se sir malo rastopi. Kada vam se čini da je omlet pečen (možete proveriti čačkalicom), izvadite ga iz lerne i nasecite na parčad.Poslužite omlet uz šta god vama odgovara, meni se uvek dopada kiselo mleko kao prilog uz ovakva jela, a što da ne i onaj malo jači – ajvar. Takodje, jogurt ili šolja mleka nisu na odmet, kao ni rotkvice ili još malo mladog luka. Pa ko voli – nek izvoli i prijatno vam bilo!

Nema komentara: