Sastojci i priprema:
Ovo vam je moj predlog sta da napravite od torti za novogodisnje praznike. Korice u sebi imaju dodatke pudinga a kremica je prepuna nesqvika…
Kada sam ja prvi put ovih dana pravila ovu torticu moram da priznam da nisam bila zadovoljna gustinom kreme ali znam i zasto u receptu pise da ide 10 punih vrhom kasika brasna a ja posto sam bila u zurbi, taj dan kada sam dosla sa posla pekla sam korice,
filovala i dekorisala dve torte jos sam pekla slane kiflice i jos svasta nesto za sinovo slavlje onako brzinski sam ubacivala brasno u kremicu i nakraju verujem da je tu bilo samo 7 kasika brasna. Na slavlju smo zaova i ja bas i komentarisale tortu u tom trenutku nam se cinilo da je krema previse slatka od tog svog nesqvika ali kada sam ju stavila malo u zamrzivac na sat-dva i kada sam ju izvadila fantasticno se sekla a ukus torte je bio kao da se jede nekakav sladoled, to su i prijateljice na poslu prokomentarisale kada su probale torticu….Pa eto ako vam se svidi i ako odlucite da ju pravite samo pratite uputstva recepta, pronasla sam ga na Kulinarici kod Goge-7…Kada sam ja prvi put ovih dana pravila ovu torticu moram da priznam da nisam bila zadovoljna gustinom kreme ali znam i zasto u receptu pise da ide 10 punih vrhom kasika brasna a ja posto sam bila u zurbi, taj dan kada sam dosla sa posla pekla sam korice,
Braon korica:
5 belanaca
5 kasika secera
1 kesica pudinga od cokolade
5 kasika secera
1 kesica pudinga od cokolade
Zuta korica:
5 belanaca
5 kasika secera
1 kesica pudinga od vanile
Bela korica:
5 belanaca
5 kasika secera
3 kasike gustina
5 kasika secera
1 kesica pudinga od vanile
Bela korica:
5 belanaca
5 kasika secera
3 kasike gustina
Fil:
15 zumanaca
10 kasika secera
10 supenih kasika brasna (vrhom punih)
1 l mleka
1,5 margarin
400 g nesquika
300 g krem slaga
10 kasika secera
10 supenih kasika brasna (vrhom punih)
1 l mleka
1,5 margarin
400 g nesquika
300 g krem slaga
Braon korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrst sneg i lagano dodati prah pudinga od cokolade.Istresti smesu na papir za pecenje koji smo stavili u tepsiju i peci koricu…
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrst sneg i lagano dodati prah pudinga od cokolade.Istresti smesu na papir za pecenje koji smo stavili u tepsiju i peci koricu…
Zuta korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrst sneg i lagano dodati prah puding od vanile. Ispeci koricu.
Bela korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrst sneg i lagano dodati 3 kasike gustina. Ispeci koricu.
Fil:
16 zumanaca umutiti sa 10 kasika secera, pa dodati 10 kasika VRHOM PUNIH brasna i 2 dcl mleka. Sve to zakuvati u 8 dcl mleka. U vruce umesati 200 g nesquika, a kada se sve ohladi dodati izradjen margarin, izmiksati i dodati jos 200 g nesquika. Posebno umutiti 300 g slaga sa 3 dcl mleka.
Korice peci u plehu 25×30 oko 15 min na 180 C.
Redosled slaganja: bela kora, fil, slag, zuta kora, fil, slag, braon kora, fil, slag.
Korice peci u plehu 25×30 oko 15 min na 180 C.
Redosled slaganja: bela kora, fil, slag, zuta kora, fil, slag, braon kora, fil, slag.
Prijatno!
Izvor:torteikolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar