Sastojci
(120 grama) maslaca – prvobitno ga pustit da smekša na sobnoj temperaturi
(70 grama) šećera
2 jaja
1/2 šalice zaslađenih kokos pahuljica , ili zaslađenog kokos brašna
(60 grama) tamne ili poluslatke izribane čokolade
(120 grama) maslaca – prvobitno ga pustit da smekša na sobnoj temperaturi
(70 grama) šećera
2 jaja
1/2 šalice zaslađenih kokos pahuljica , ili zaslađenog kokos brašna
(60 grama) tamne ili poluslatke izribane čokolade
(180 grama) brašno sa praškom za pecivo – recept za ovo brašno:
1/2 kesicepraška za pecivo
- 1 kašikicasode bikarbone
- 1/2 kašikicesoli
- 1250 g brašna
Sve ovo dobro izmiješati
Priprema
Zagrijati pećnicu na 180 C. Prije svega pripremiti okruglu tepsiju gdje cemo smejstiti kolač i ostaviti je sa strane.
U zdjelu dodati maslac, brašno i šećer, i to sve zajedno miješati oko 2 – 3 minute. Zatim dodati jaja i umiješati. Zatim naribanu čokoladu
i kokos i sve to zajedno miješamo mixerom.
Kada smo sve to umiješali, tijesto istresemo u već pripremljeno tepsiju ili neku posudu koju smo ostavili sa strane i pečemo u zagrijanoj pećnici 40 – 45 minuta.
kada se ispeče, izvaditi iz pećnice u pustit da se ohladi.
Kad se kolač ohladi, iskoristiti ostatak čokolade tako sto cemo rastopiti čokoladu i pomiješati politi po kolaču.
Kolač ukrastii kokosovim brašnom
bhvijesti.com
Nema komentara:
Objavi komentar