Sastojci:
oko 500 g brašna
1 žličica soli
0,8 dl ulja
2,5 dl vode
1 jaje za premazivanje
sezam
250 g maslaca
300 g tvrdoga sira
1 žličica soli
0,8 dl ulja
2,5 dl vode
1 jaje za premazivanje
sezam
250 g maslaca
300 g tvrdoga sira
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesite meko tijesto te ga ostavite da stoji 15 minuta, a zatim ga razvucite po površini koju ste prethodno lagano pobrašnili. Po razvučenom tijestu dodajte naribani maslac (prethodno ga je preporučljivo držati u hladnjaku kako bi bio što tvrđi).
Na tijesto nanesite smjesu ribanoga sira i maslaca tanko pa presavinite tijesto na pola i zatim opet nadjenite smjesu. Učinite isti postupak tri ili četiri puta, ovisno o tome koliko je široko razvaljkano tijesto. Preporuka je pustiti da se tijesto između svakog presavijanja malo “odmori”, no ako vam se žuri, možete nastaviti čim nadjenete smjesu. Na kraju narežite tijesto na trake pa na kockice. Na kraju svaku kockicu premažite jajetom i posipajte sezamom po želji te pecite dok ne porumene, dvadesetak minuta na 200 stupnjeva, piše Dnevno.
Nema komentara:
Objavi komentar