Mlince inače možete kupiti na skoro svakoj pijaci u prodavničici u kojoj se prodaju kore za pite. Ništa lakše a ukusnije, verujte mi! Ja ih spremam sa piletinom na moj način i svaki put se toliko najedem da jedva dišem posle ručka :D. Znam da nije ženstveno ali šta da radim kad ih obožavam :). Mlinci su inače vrsta testa hrvatskog i slavonskog porekla.
SASTOJCI :
5oo gr mlinaca,
5oo gr filea piletine ili ćuretine,
5oo ml neutralne pavlake za kuvanje,
1 čaša kisele pavlake (18o gr),
senf za premazivanje piletine,
so po ukusu,
origano ili neki drugi suvi začin
PRIPREMA :
Mlince potopiti u vrelu vodu koja je provrila sa kockom supe. Možete ih izlomiti ili ih ostaviti tako veće, po želji. Piletinu posoliti i premazati senfon pa je propžiti dok ne dobije zlatnu boju. Neutralnu pavlaku sa kiselom pavlakom promešati i staviti na šporet da provri.
U pavlake staviti origano ili neki drugi začin. U posudu za pečenje ređati prvo mlince pa piletinu i preko nje sos od pavlake i tako redom dok se sve ne potroši. Mlince sa piletinom zapeći u rerni oko 1h i kad se lepo uhvati korica izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohlade pa navaliti :).
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar