Torta od mandarina

Sastojci
Sastojci za koru:
  • 75 g pečenih badema
  • 50 g pečenog amaranta (u prodavnicama zdrave hrane)
  • 70 ml sirupa od borovnica ili drugog voća po ukusu
  • pola kesice vanilin šećera
  • prstohvat morske soli
  • 40 g tamnog krema od badema
Za krem:
  • 6 mandarina
  • 14 g biljnog želatina
  • 130 ml sirupa od borovnica
  • 1,2 l soja jogurta
Za glazuru:
  • 175 g mandarina iz konzerve
  • 4 mandarine
  • pola kašičice biljnog želatina
Priprema
Pečene bademe sameljite u blenderu. Sve sastojke za koru izmešajte kašikom, sipajte u kalup obložen masnim papirom i utapkajte prstima. Iscedite sok od mandarina (oko 200 ml), brzo izmešajte sa želatinom i sirupom, kratko zagrejte na pari i mikserom umutite sa jogurtom. Kremom nafilujte tortu i ohladite u frižideru 30 minuta. Mandarine iz konzerve ocedite i rasporedite po torti. Iscedite sok od mandarina (150 ml), umutite sa želatinom, prokuvajte pola minute, prelijte tortu i ostavite da odstoji u frižideru tokom noći. (novosti.rs)

Nema komentara: