Sastojci za koru:
- 75 g pečenih badema
- 50 g pečenog amaranta (u prodavnicama zdrave hrane)
- 70 ml sirupa od borovnica ili drugog voća po ukusu
- pola kesice vanilin šećera
- prstohvat morske soli
- 40 g tamnog krema od badema
Za krem:
- 6 mandarina
- 14 g biljnog želatina
- 130 ml sirupa od borovnica
- 1,2 l soja jogurta
Za glazuru:
- 175 g mandarina iz konzerve
- 4 mandarine
- pola kašičice biljnog želatina
Priprema
Pečene bademe sameljite u blenderu. Sve sastojke za koru izmešajte kašikom, sipajte u kalup obložen masnim papirom i utapkajte prstima. Iscedite sok od mandarina (oko 200 ml), brzo izmešajte sa želatinom i sirupom, kratko zagrejte na pari i mikserom umutite sa jogurtom. Kremom nafilujte tortu i ohladite u frižideru 30 minuta. Mandarine iz konzerve ocedite i rasporedite po torti. Iscedite sok od mandarina (150 ml), umutite sa želatinom, prokuvajte pola minute, prelijte tortu i ostavite da odstoji u frižideru tokom noći. (novosti.rs)
Nema komentara:
Objavi komentar