Sastojci
500 gr tjestenine
200 ml pileće supe
200 ml bijelog vina
500 gr gljiva po želji
1 luk
2 čehne bijelog luka
2 kašike brašna
maslinovo ulje
so, biber
Način pripreme
Na maslinovom ulju popržite sjeckane gljive dok višak vode ne ispari.
Izvadite iz šerpe pa u njoj ispržite luk i bijeli luk.
Dodajte gljive, brašno i vino sa supom.
Pustite da se krčka oko pola sata dok se sos ne zgusne.
Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju, ocijedite i pomiješajte sa sosom od gljiva.
500 gr tjestenine
200 ml pileće supe
200 ml bijelog vina
500 gr gljiva po želji
1 luk
2 čehne bijelog luka
2 kašike brašna
maslinovo ulje
so, biber
Način pripreme
Na maslinovom ulju popržite sjeckane gljive dok višak vode ne ispari.
Izvadite iz šerpe pa u njoj ispržite luk i bijeli luk.
Dodajte gljive, brašno i vino sa supom.
Pustite da se krčka oko pola sata dok se sos ne zgusne.
Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju, ocijedite i pomiješajte sa sosom od gljiva.
Nema komentara:
Objavi komentar