Kore:
- 200 g meda
- 250 g šećera
- 40 g čokolade za kuvanje
- 250 ml gazirane vode
- 150 ml ulja
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 250 g oraha
- 19 kašika brašna
Fil:
- 450 g šećera
- 450 g oraha
- 40 g čokolade za kuvanje
- 3 kesice vanilin šećera
- 230 g margarina
Priprema:
U vodu dodajte šećer, vanilin šećer,čokoladu,med, ulje i sve lagano zagrijavati dok se čokolada ne rastopi. Zatim smjesi dodajte prethodno dobro izmiješano brašno sa praškom za pecivo i orasima i dobro izmiješajte. Smjesu prenijeti u tepsiju obloženu pek papirom i peći na 180°C oko 20 min.Izvaditi iz rerne i ohladiti pa presjeći na tri jednake kore.Za fil ušpinovati šećer u malo vode zatim dodati čokoladu. Kada se čokolada otopila, dodajte orahe. Kada se smjesa ohladi, dodajte prethodno izmiksirani margarin sa vanilin šećerom.Tortu filovati i ukrasiti sjeckanim lješnicima.
Nema komentara:
Objavi komentar