Ćufte od krompira ručak za 30 minuta

Od ostataka pire krompira, dobar prilog uz meso i salatu-ili umesto pire krompira.

Sastojci
  •  750 g pire krompir (od prethodnog dana)
  •  1 jaje
  •  1 kasika vegeta
  •  5 kasika sitno iseckan persunov list
  •  3 kasike prezle
  •  3 vrsne kasike brasno (ostro)
  •  1-2 cena iseckan beli luk (ili beli luk u prahu po ukusu)
  •  biber po ukusu
  •  1 glavica crni luk
  •  50 g suseni paradajz (

Priprema

  1. Na malo ulja isprziti sitno iseckan crni luk dok ne dobije staklasto zuckastu boju i omeksa. Ocediti od ulja na papirnoj salveti.
  2. Iseckati suseni paradajz.
  3. Pire krompir (od prethodnog dana, moze i sveze napravljen) samo malo podgrejati u mikrotalasnoj pecnici kako bi se lakse sjedinio sa ostalim sastojcima a potom dodati sve ostale sastojke i kratko promesati (umesiti) dok se ravnomerno ne rasporede.
  4. Posuti radnu povrsinu brasnom, oblikovati cufte, uvaljati ih po brasnu sa obe strane i redjati po radnoj povrsini.
  5. Prziti na malo ulja, na srednje jakoj vatri, oko 4-5 minuta (na pola pecenja okrenuti) dok ne dobiju zlatno braon boju.

Posluživanje

Uglavnom ih pravim kada mi ostane puno pire krompira kao ovog puta ali svakako se mogu praviti i od sveze napravljenog. Pire kropir je klasican: obaren izgnjecen krompir posoljen i umucen sa malo maslaca a potom jos malo umucen sa malo mleka.
Ukoliko nemate suseni paradajz mozete ga slobodno izostaviti, ovde je dodat najvise zbog boje.

Nema komentara: