1 kg mekog brasna
1 paketic kvasca
2 kasicice soli
oko 5 dl mleka
mast ili margarin
Nadljev
1 paketic kvasca
2 kasicice soli
oko 5 dl mleka
mast ili margarin
Nadljev
po zelji svez sir
1 jaje
Priprema
Razmutiti kvasac u pola solje toplog mleka, sa kasicicom secera i brasna, poklopiti i ostaviti da naraste.
Od brasna, pripremljenog kvasca i ostalih sastojaka zamesiti srednje meko testo, pokriti i ostaviti da odmara 15 minuta.
- Razvuci koru debljine 1 cm, iseci na kvadrate i na svaki staviti po malo nadeva od sira i umucenog jajeta.
- Zaviti u rolnu, pa svaku zamociti u rastopljenu mast ili margarin.
Preostali fil razmutiti sa par kasika mleka i preliti preko poredjanih rolnica, pa ostaviti da odmaraju jos 30 minuta, vidi sliku .
Peci u prethodno zagrejanoj pecnici, prvih desetak minuta na 250 C , a posle smanjiti na 220 C, dok lepo ne porumene, klik .
Peci u prethodno zagrejanoj pecnici, prvih desetak minuta na 250 C , a posle smanjiti na 220 C, dok lepo ne porumene, klik .
Posluživanje
Posluziti ih tople uz casu jogurta, za dorucak ili veceru…a moze i rucak!;)
Izvor: www.coolinarika.com
Posluziti ih tople uz casu jogurta, za dorucak ili veceru…a moze i rucak!;)
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar