Orasi - bogati omega-3 masnim kiselinama, vlaknima, vitaminom E i folnom kiselinom. Jedenjem neslanih oraha štitite vaše srce.
Špinat i drugo lisnato zeleno povrće – sadrži gvožđe, vitamin C, vitamin A i magnezijum. Špinat sa bijelim lukom se može servirati kao prilog.
Losos – sadrži omega-3 masne kiseline. Losos na žaru će čuvati zdravlje vašeg srca.
Zob - bogata vlaknima, a sadrži i omega-3 masne kiseline i kalijum. Smanjuje nivo holesterola i arterije održava zdravim. Dnevno je dovoljno pojesti manju činijicu zoba.
Špargla – tanka zelena biljka bogata hranjivim materijama, kao što su vitamini C i D. Ona djeluje protivupalno, a njeno kuvanje traje veoma kratko.
Pasulj – izvor vitamina D, koji je koristan za zdravlje srca, ali i u borbi protiv stresa. Bogat je gvožđem i kalcijumom.
Borovnice – bogate antiokidansima i vitaminom C, a sadrže malo kalorija i šećera. Zbog toga ih možete jesti koliko vam je volja. Dobar su izvor vlakana, koja rješavaju probleme s grčevima i opstipacijom, čiji je uzročnik stres. Borovnice možete jesti svježe, a možete napraviti i sok.
Nema komentara:
Objavi komentar