Koraci pripreme
- 1Meso izmiješajte rukama, začinite, dodajte sitno sjeckanu glavicu luka i još jednom dobro promiješajte pa oblikujte kuglice. Prepecite ih (ne do kraja) sa svih strana na nauljenoj tavici. Stavite ih sa strane.
- 2Crveni luk ogulite pa ga narežite na veće dijelove. Na štapiće nabadajte kuglicu mesa, luk i tako redom. Pećnicu ugrijte na 200 °C i stavite je na funkciju “grill”, odnosno uključite gornju grijalicu.
- 3Ražnjiće poslažite na rešetku koju stvite na najvišu poziciju. Ispod stavite pleh da hvata masnoću. Prilikom prženja ih povremeno okrenite da dobe lijepu boju sa svih strana. U međuvremenu dobro operite mladi luk i narežite ga na kolutiće. Stavite ih u zdjelicu i umiješajte jogurt. Kad su pečeni, ražnjiće posipajte šarenim paprom.
Sastojci
- 400 g miješanog mljevenog mesa
- 1 glavica luka
- 1 žličica dimljene crvene paprike ili obične
- sol, papar
- žlica krušnih mrvica
- 2 glavice ljubičastog luka
- 1 žličica šarenog papra
- 1 stručak mladog luka
- 1 tekući jogurt
- 4 žlice ulja
(dobrahrana.jutarnji.hr)
Nema komentara:
Objavi komentar