Palačinke iz rerne

Za palačinke:

  • 300 g oštrog brašna
  • 2,5 dl mleka
  • 2 dl vode
  • 1 jaje
  • 2 kesice vanil-šećera
  • malo soli

Fil:

  • 500 g Moja Kravica Kuhinjica sitanog sira
  • 3 pečene crvene paprike
  • 3-4 kisela krastavčića
  • malo sol
  • bibera
  • suvog biljnog zacina
  • Za preliv:

    • 3 dl kisele pavlake
    • 2 žunanca
    • 2 belanca - sneg
    • 200 g kačkavalja
    • malo soli

    Priprema :
  • U dublju posudu sipajte brašno, so, vanil-šećer dodajte mleko pomešano sa vodom i mikserom izradite glatku-redju masu. Ako je masa gusta dodajte još malo mleka i ostavite da odstoji 15-20 mimuta. Zagrejte tiganj, nauljite ga pre svake palačinke i pecite sa obe strane dok ne potrosite sav materijal. Fil: Crvenu papriku i krastavčiće sitno iseckajte. U posudi pomešajte sitan sir, seckanu papriku sa krastavčićima, dodajte suvi biljni začin, posolite i pobiberite. Svaku palačinku premazite pripremljemim filom i uvijte. Pleh premazite uljem i složite palačinke jednu do druge. Preliv: Kiselu pavlaku izmesajte sa žumancima, dodajte sneg od belanaca posolite, i prelijte palacinke. Od gore narendajte kačkavalj i pecite na 220 stepeni oko 20 minuta.

Nema komentara: