U dublju posudu sipajte brašno, so, vanil-šećer dodajte mleko pomešano sa vodom i mikserom izradite glatku-redju masu. Ako je masa gusta dodajte još malo mleka i ostavite da odstoji 15-20 mimuta. Zagrejte tiganj, nauljite ga pre svake palačinke i pecite sa obe strane dok ne potrosite sav materijal. Fil: Crvenu papriku i krastavčiće sitno iseckajte. U posudi pomešajte sitan sir, seckanu papriku sa krastavčićima, dodajte suvi biljni začin, posolite i pobiberite. Svaku palačinku premazite pripremljemim filom i uvijte. Pleh premazite uljem i složite palačinke jednu do druge. Preliv: Kiselu pavlaku izmesajte sa žumancima, dodajte sneg od belanaca posolite, i prelijte palacinke. Od gore narendajte kačkavalj i pecite na 220 stepeni oko 20 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar