Manikir: 10 kućnih trikova za koje niste znali

Pravo je zadovoljstvo kada vam kozmetičarka sredi nokte, ali nekada, jednostavno, to morate da uradite sami. Ako ništa drugo, na ovaj način ćete uštediti novac. Međutim, ako naučite par trikova, vaši nokti će izgledati savršeno kao da ste upravo izašli iz kozmetičkog salona. Saznajte koji su to trikovi i počnite da ih koristite što prije kako biste uvijek imali lijepe i njegovane nokte.

Najbrži način za sušenje laka na noktima
Ako ste u žurbi te ne želite da uništite lak na noktima, uradite sledeće: nakon što ste nalakirali nokte, sačekajte dvije minute te ih “uronite“ u posudu hladne vode. Nakon tri minute ih izvadite iz vode i spremni ste za pokret.
Napravite mat lak za nokte
U malu posudu naspite malo providnog laka za nokte. U njega dodajte kukuruzni skrob. Uzmite čačkalicu te miješajte dok se sastojci ne sjedine. Nanesite ovu mješavinu preko bilo kojeg laka za nokte i dobićete mat efekat.
Napravite tufne na noktima
Nakon što ste nalakirali nokte, sačekajte da se lak potpuno osuši. Preko nokta zalijepite flaster sa rupicama te preko njega nanesite lak u drugoj boji. Dobićete preslatke nokte sa tufnama.
Trik sa ukosnicom
Isti efekat ćete postići i koristeći običnu ukosnicu. Nanesite lak na nokte. Nakon što se osuši, ukosnicom umočenom u drugu nijansu napravite tačkice. Simpatično, zar ne?
Uklonite ostatke gela sa noktiju
Da biste uklonili gel sa noktiju potrebna je vata, aluminijska folija i aceton. Vatu namočite u aceton, stavite na nokte (na svaki pojedinačno) te zamotajte folijom. Sačekajte dvadesetak minuta te uklonite foliju. U slučaju da je ostalo još gela na njima,uklonite ga turpijom.
Napravite lak za nokte sa šljokicama
Jednostavno je! Sve što treba da uradite je da pomiješate providni lak za nokte sa svjetlucavom sjenkom za oči.
Izbijelite nokte
U posudu naspite toplu vodu, sodu bikarbonu i hidrogen peroksid te u nju uronite nokte. Pričekajte minut – dva pa izvadite. Odmah ćete primjetiti razliku.
Trik za francuski manikir
Iskoristite gumicu za tegle da biste sami i na jednostavan način napravili francuski manikir. Jedan kraj gumice prebacite preko nokta i zategnite. Koristeći gumicu kao orijentir, obojite lakom vrh nokta. Ništa lakše, zar ne?
Lak za nokte čuvajte na hladnom mjestu
Ako želite da duže traju, najbolje bi bilo da lakove čuvate u frižideru. Ukoliko niste u mogućnosti, onda prije nanošenja lak stavite petnaestak minuta u frižideu. Na taj način ćete ga lakše nanijeti i nokti će izgledati uredno, bez grudvica.
Popravite slomljeni nokat
Sve što vam je potrebno je ljepilo za nokte, turpija, kesica čaja i bezbojni lak

Nema komentara: